Vistas de página en total

jueves, 14 de abril de 2011

Avui és 14 d'abril, Visca la República!!!



Què serà allò que la II República ens provoca a molts? És una mena de sentiment, una emoció, una identificació amb les intencions més que amb els resultats, un somni del passat i del futur, un desig, una nostàlgia, no sé..., no trobe senzill explicar-ho. Avui, però, com tots els 14 d'abril és un dia una miqueta especial. 

En aquesta Espanya de tanta història de dolor, de tanta llàgrima, on els capellans han fet sempre costat als rics i als poderosos, aquell 14 d'abril de fa vuitanta anys milions de ciutadans i ciutadanes van creure que començava una nova era. La bandera tricolor i l'Hime de Riego van fer-se amos dels carrers i les places. L'alegria, totes les cròniques hi coincideixen, vessava els pobles i ciutats.

Després passà el que passà, l'odi superlatiu de la guerra i l'horror sense límits de la dictadura, llarga, negra i cruel. Aquesta, però és una altra part de la Història. El que ara toca és conmemorar que avui fa vuitanta anys milions d'espanyols i espanyoles van creure's que podien ser feliços i viure dignament al seu país. Només que siga per eixe record... Visca la República!!!

2 comentarios:

Enric Senabre dijo...

Visca la República!

Jesús Párraga dijo...

Visca la III República Espanyola!!!