Vistas de página en total

viernes, 19 de agosto de 2011

Què ens ha vingut a explicar el Papa de Roma?



El Papa reivindica la universidad "genuina". El pontífice pide a los docentes que muestren a los jóvenes el camino hacia la verdad, que es el camino de la "inteligencia, del amor, de la razón y de la fe". "Arraigados en Él, seréis buenos guías de nuestros jóvenes", añade". Això s'acaba de publicar a l'Eskup d'El País.

Si genuí vol dir autèntic, legítim, ¿jo en forme part d'una Universitat que no és ni autèntica, ni legitima? Hauré de reflexionar llavors sobre aquesta i altres qüestions. Per exemple: ¿això de la infalibilitat del Papa és un acudit, o és que l'home també te dret (com jo mateix) a dir totes les tonteries que li vinguen de gust? Vull dir què, com que la meua Universitat és autèntica (ahí està, des de fa més de 500 anys) i és legítima (mireu els Butlletí Oficial de l'Estat, per exemple), de quina universitat parla, llavors, el Papa? Què ens ha vingut a explicar?

Segona cosa sobre la qual pensar. La petició per que jo -com a professor d'una universitat autèntica i legítima-, duga els estudiants per un camí, siga el que siga, em fa la impressió que aquest cavaller és un pur anacronisme. Però, demanar-me que "els duga pel camí de la fe", ja és un impossible. De quina fe em parla el Papa de Roma? De la del Déu que ell predica? De la fe en el Déu que castiga els fornicadors de l'Àfrica amb la SIDA perquè no tenen forma de previndre els contagis? De la del Déu que perdona els pederastes que, en el Seu Nom, han comés delictes aberrants desde sempre? De la del Déu que...

Anem a deixar-lo estar. Però, per acabar, que s'ha cregut aquest home i els qui l'aplaudeixen? ¿Pensen que no n'hi ha més que una moral, i que ells en tenen la propietat privada exclussiva i inalienable? ¿Per què -per molt alemany que siga- aquest Papa es pensa que està encara a La España de cerrado y sacristía, devota de Frascuelo y de María? Per que el Papa i els qui l'aplaudeixen són tan extraordinàriament insuportables?

(PS. Per què el Telediari de TVE no informa amb una mica més de distanciament de la notícia? Perdoneu, però -com al Polònia- algú ho havia de dir ).

No hay comentarios: