Vistas de página en total

lunes, 19 de marzo de 2012

Què aconsellarà el senyor Juan Roig?

A hores d'ara el Consell i fins i tot una part del PP autòcton estan seriosament preocupats per la mala imatge que el país dels valencians, -la Comunitat Valenciana que en diuen (denominació que, ho lamente de veritat, no puc empassar-me-la)-, té en el mapa del Món en el que finalment, ara sí, han aconseguit posicionar-nos. Que si n'erem California, que si n'erem La Florida, que si n'erem l'enveja d'Europa, que si n'erem l'espill en el que es mirava la galaxia, i ara, comptat i debatut, quan fem els comptes, el que resulta és que som la Grècia espanyola (la pobrà Grècia, esquilmada, ensorrada, escanyada; com la pobra València), la terra de la corrupció i del balafiament dels recursos públics.

Les imatges negatives són molt fortes i duradores quan les televisions, els diaris, els mitjans de comunicació del món les reiteren dia rere dia. Ja sabem allò de Good news, is not news. Un president d'un govern occidental (tot i que siga regional) declarat no culpable per cinc a quatre no és poca cosa, quant a imatge negativa. Un aeroport sense avions, inaugurat per un altre dirigent polític que sembla un extra de pel.lícula de la Camorra, se carrega d'una tacada la Ciutat de les Ciències, el Palau de les Arts i el Circuit Urbà de la Fòrmula 1. Una policia apallisant xiquets amb la motxilla a l'esquena, a més d'espantar turistes, siguen Erasmus o no, fa miquetes la idea de València com a destinació amable.

Ara es queixen els empresaris. Ara es preocupa el Partit Popular Fabrista (perquè l'altre, el de Rita Barberà and friends, eixe diu que un pas arrere... ni per a prende carrereta), i ara els que fa més d'una dècada que no és que estigam preocupats, és que estem espantats i avergonyits, ens penedim de tenir raó; ens lamentem de poder dir açò ja ho dèiem nosaltres. Als que denunciàvem on podíem la depredació que estàvem patint ens deslegitimàven per resentits i antivalencians: "Los rojos de mierda de siempre", i a més a més, catalanistes.

Ho explica Joaquín Ferrandis avui a El País, i és difícil afegir res: "Durante años, el PP ha trabajado para identificar, sin matices, la marca del partido con la sociedad valenciana y con el territorio. La consecuencia ha sido un discurso excluyente que ha demonizado a cualquiera que criticase las decisiones de la Generalitat, con independencia de lo fundamentadas que estuviesen las mismas. De modo que cualquier pero a las decisiones gubernamentales era atribuido inmediatamente a personas, colectivos o instituciones tachados de antivalencianos, catalanistas o forasteros".

I ara, que pensa fer el Molt Honorable President Fabra? Què li demanen ara els empresaris, que li recomana el senyor Juan Roig? Com recuperem imatge, mercats i clients? Faran alguna cosa a més d'allò tan valencià de queixar-nos, lamentar-nos i esperar que algú ens solucione la papereta? Es posaran a netejar casa, d'una vegada per totes?



No hay comentarios: