Vistas de página en total

domingo, 11 de agosto de 2019

Cròniques d’estiu 4: Què li passa al PP de Gandia?

 L'Ajuntament de Gandia ha llançat una campanya per a empatitzar amb els visitants de llengua castellana, en un intent que el valencià (llengua majoritària entre els habitants de la ciutat i de la comarca de La Safor) no siga un obstacle entre els autòctons i els forasters. Ans al contrari, la campanya intenta -mitjançant un cartell que mostra setze paraules o locucions d'ús quotidià- acostar els visitants als saforencs mitjançant coneixement elementalíssim del valencià, tal i com es pot apreciar al cartell que anuncia la campanya. 

Quina ha estat la resposta del PP local? Doncs publicar a les xarxes socials que "els turistes" seran sotmesos a un examen de valencià i que "si el suspenen" potser els castiguen a quedar-se a Gandia en finalitzar la temporada alta.

De què es tracta la iniciativa del Partit Popular? És humor caspós? És auto-odi envers la llengua, que també és la de bona part de la seua militància? És disparar contra tot el que faça l'Ajuntament progressista i valencianista? És allò de Montoro: "que se hunda Gandia que ya la sacaremos nosotros"? És incapacitat mental? És manca de projecte polític per a la ciutat i la comarca? Què és?

N'hi ha coses que si no les veus són difícils de creure.

No hay comentarios: